Blandy's 5 Ans Bual Madère Vin
John Blandy, le fondateur de Blandy est arrivé à Madère en 1808.En 1811, il fonda sa propre entreprise en tant qu'expéditeur de vin et commerçant général, avec des frères Thomas et George, et commença à jeter les bases de la famille et de l'île elle-même avec la production du vin le plus célèbre et unique au monde – le vin de Madère
Security policy
Delivery policy
Return policy
John Blandy, le fondateur de Blandy est arrivé à Madère en 1808.En 1811, il fonda sa propre entreprise en tant qu'expéditeur de vin et commerçant général, avec des frères Thomas et George, et commença à jeter les bases de la famille et de l'île elle-même avec la production du vin le plus célèbre et unique au monde – le vin de Madère
Fiche technique
- Région
- Madeira
- Jeter
- Bual
- Alcool
- 19%
- Notes de dégustation
- Clear, amber colour with tinges of gold; a bouquet of dried fruit, vanilla, wood and toffee with a smooth, medium-sweet finish and an excellent balance between the fruit and acidity.
- Apprécier
- It is excellent as an after dinner drink and also very good with fruit, milk chocolate, cakes and hard cheeses
- Taille de la bouteille
- White meats, pastas dishes and grilled seafood
- Pays
- Portugal
- Taper
- Fortified
- Poids
- 1.5
- Vinification
- Fermentation off the skins with natural yeast at temperatures between 18°C - 21°C in temperature controlled stainless steel tanks. After 3 days, fortification with grape brandy takes place, arresting fermentation at the desired degree of sweetness
- Acidité totale
- 6,3 g/l
- Vigneron
- Francisco Albuquerque
- Vieillissement
- 5 year old Bual in American oak casks in the traditional 'Canteiro' system. Over the years the wine is transferred from the top floors to the middle floors and eventually to the ground floor where it is cooler
- PH
- 3,4